Cute Polka Dotted Red Bow Tie Ribbon

LilySlim Weight loss tickers

sobota, 7 czerwca 2014

Prosty Jabłecznik



Składniki:
5 średnich jabłek
100 g masła
2/3 szklanki mleka
1 opakowanie cukru waniliowego
4 jajka
2/3 szklanki cukru
300 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka sody
3 łyżeczki cynamonu
2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczy


Mleko i posiekane masło przełożyć do rondelka. Podgrzewać mieszając, aż masło się roztopi, zdjąć z ognia. Jabłka obrać, przepołowić, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Posypać dwoma łyżeczkami cynamonu i wymieszać. Mąkę rozmieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i jedną łyżeczką cynamonu. Dodać kandyzowaną skórkę pomarańczy i wymieszać. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę przez 5 minut na najwyższych obrotach. Do puszystej masy powoli wlać roztopione masło z mlekiem cały czas mieszając już łyżką. Wsypać mąkę i wymieszać dokładnie łyżką. Przygotować tortownicę czyli wyłożyć tylko spód papierem do pieczenia. Teraz można przełożyć ciasto do tortownicy. Na wierzchu poukładać kawałki jabłek, wciskając je w ciasto. Jabłecznik piec w temperaturze 180*C przez około 60-65 minut. Przed podaniem obsypujemy ciasto cukrem pudrem.







Eko torby na zakupy od Przepisik.com

1 komentarz:

  1. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń