Cute Polka Dotted Red Bow Tie Ribbon

LilySlim Weight loss tickers

niedziela, 5 stycznia 2014

Sernik z Białą Czekoladą

Masa serowa:
1 kg twarogu
6 jaj
1,5 szklanki cukru
budyń waniliowy
tabliczka białej czekolady
pół kostki masła
 
Ca ciasto:
pół kostki masła
2 szklanki mąki
3 żółtka
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szklanka cukru - pudru
2 łyżki gęstej śmietany
 
Wyrabiamy ciasto z podanych wyżej składników, owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki, w tym czasie zabieramy się do przygotowania masy serowej. Masło z cukrem ucieramy na gładką masę, dodajemy żółtka i dalej ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę i odstawiamy w chłodne miejsce. Do ucieranej masy dodajemy stopniowo twaróg i budyń. Na koniec dodajemy pianę z białek oraz wkruszamy czekoladę i delikatnie mieszamy łyżką. Blachę smarujemy masłem i wykładamy na nią ciasto. Na ciasto wylewamy masę serową i całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180*C. Pieczemy około godziny

 


2 komentarze:

  1. Serniki uwielbiam i na ten Twój mam ogromną ochotę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Będzie mi miło jeśli się poczęstujesz ;-)

    OdpowiedzUsuń